Az RSA Security gyártja a hálózati azonosítás, a sérülékenység menedzsment, a GRC, a SecOps, és a malware analízis alapvető megoldásait: biztonságos hozzáférési jogokat és privilégiumot biztosít személyek, alkalmazások és eszközök részére, elemzéseket nyújt, támadásokat előz meg, és egyedi SIEM képsségei miatt nem csak a logokat, de a hálózati csomagokat is tárolja, elemzi, monitorozza. Mindezek több millió ügyfelének elérhetőek szerte a világon.

RSA termékek
- Advanced Threat Protection
- Network Monitoring & Forensics
- Endpoint Threat Detection & Response
- Security & Behavioral Analytics
- Cyber Incident Management & Security Operations
- SIEM & Beyond
- Malware Detection
- RSA NetWitness Endpoint
- RSA NetWitness Logs and Packets
- RSA NetWitness SecOps Manager
- Advanced Threat Detection Solution Series
- Give Cyber Threats a 1-2-3 Punch
- Enterprise and Operational Risk Management
- Regulatory & Corporate Compliance Management
- Public Sector Solutions
- Audit Management
- Business Resiliency
- IT & Security Risk Management
- Archer Platform
- Third Party Governance
- RSA Archer GRC Magic Quadrant
- RSA Archer Ignition
- Cybercrime Threat Response & Takedown
- Fraud Intelligence Services
- Secure Consumer Access
- Online & Mobile Fraud Behavioral Analytics
- 3D Secure Authentication
- Mobile Transaction Protection
- Fraud Prevention
- Single Sign On
- Authentication Manager
- SecurID Authentication Agents
- SecurID Hardware Tokens
- SecurID Tokenless Authentication
- SecurID Software Tokens
- Identity Reimagined
- RSA SecurID Access
- RSA Identity Governance and Lifecycle
- Biometric Authentication
 
RSA megoldási területek
Threat Detection and Response termékcsalád
Advanced Threat Protection - loggyűjtő, hálózati forgalmat figyelő, analizáló, elemző megoldás. Mind ismert, mind ismeretlen támadások ellen védelmet nyújt, hiszen az RSA NetWitness Suite egy piacvezető megoldás, mely a támadásokat már az első fázisban kiszűri, mielőtt még érzékeny adatokhoz hozzáférhetnének illetéktelen személyek.
Network Monitoring and Forensics - a teljes hálózati forgalmat és a logokat összegyűjtve, és elemezve a káros forgalom rekonstruálható az RSA NetWitness Suite segíségével, mely a Frost & Sullivan 2016 Global Network Security Forensics Enabling Technology aranyérmét nyerte meg legutóbb.
Endpoint Security -  nem signature alapú, hanem viselkedés elemzés és machine learning alapú malware, célzott támadások elleni végpont oldali védelmi megoldás. Csökkennek a költségek, hiszen gyorsabban, és hamarabb észlelhetők a  kártevők, legyen akár online, akár offline az érintett gép. A megoldás a “Best Endpoint Threat Detection and Response Solution” díjat nyert el, így méltán mondhatjuk, hogy az RSA NetWitness Endpoint egy piacvezető termék, mely véd a zero-day, az ismert, és az ismeretlen kártevők ellen is.
Security and Behavioral Analytics - nem csak signature alapján, de egyedi jellemzőket is figyelve (melyek out of the box elérhetőek) képes valósidőben elemezni a forgalmat és jelezni a szokatlan viselkedést.
Cyber Incident Management and Security Operations - egyetlen megoldással, egyetlen helyen, áttekinthető módon, gyorsan implementálható security operations center az RSA NetWitness SecOps Manager-el. Menedzselhetővé, és követhetővé válnak a biztonsági incidensek, felelősök, és reagálási idők rendelhetők az eseményekhez, így elérhető a megfelelő compliance állapot.
SIEM and Beyond - az RSA Netwitness Suite-al mind a logok, mind a hálózati csomagok elemezhetők, így gyorsabban, és egyszerűbben detektálhatók a támadási kísérletek, mindezt ráadásul valós időben. Akár évekre visszamenőleg is előkereshetők bizonyos logok, csomagok, és teljes képet kaphatunk az akkori eseményekről, így akár a támadások után visszakövethetőek, hogy mely rendszerek voltak érintettek, hogyan terjedt a kártevő a hálózaton.
Malware Detection - észleli és blokkolja az ismert csatornákat, a command-and-control kommunikációtm, melyek kártevőket valószínűsítenek a belső hálózaton, így kevesebb signature alapú elemzésre, megoldásra lehet szükség.
 
RSA SecurID Suite termékcsalád
RSA SecurID Access - biztonságos (akár kétfaktoros) hozzáférést biztosít lokális, software as a service (SaaS), cloud, mobil és webes alkalmazásokhoz. Biztonságos, és kényelmes hozzáférést biztosít az integrált alkalmazásokhoz bárhonnan, bármely eszközről, bármikor. A megoldás nem csak egy kétfaktoros rendszerrel rendelkezik, de akár access management opcióval is, mellyel kockázatelemző, dinamikus szabályok hozhatók létre.
RSA Identity Governance & Lifecycle - nyomonkövethetővé teszi, hogy mely felhasználó, milyen alkalmazásokhoz fér hozzá, szabályok alapján ellenőrzi a hozzáféréseket, a felhasználói "account-ok" teljes életciklusát végigköveti. Követhetővé válnak a felhasználói tevékenységek, teljesen automatikusan készülnek a riportok, a szükséges azonsoítók, vagy kérhető segítség. A megoldás rugalmas, már a provisioning folyamatban segíthet, de weboldalon keresztül igényelhetőek jogosultságok, vagy akár kérhetők visszavonások, így segít az IT osztálynak, hogy naprakészen tartsa a jogosultságokat a vállalaton belül.
 
Governance, Risk and Compliance termékcsalád
RSA Archer Audit Management -  GRC audit tervezést segíti, központi koordinációt (a különböző osztályok között), riportolást biztosít. Az auditálást folyamatos, rugalmas, kockázat alapú megközelítéssel támogatja, így nagyobb hatékonyság, és teljes felügyelet érhető el. Segít az auditálással kapcsolatos lépésekben, felgyorsítja az auditot, integrációt biztosít a különböző modulok között.
RSA Archer Business Resiliency - követi az üzemeltetési incidenseket, segíti a disaster / recovery tervezést, a business continuity tervek elkészítését. Az IT contiunity and recovery csapat munkáját támogatja, hogy a legszükségesebb, és legégetőbb területekkel tudjanak foglalkozni.
RSA Archer Enterprise & Operational Risk Management - a GRC modulon keresztül folyamatos kockázatelemzést biztosít pénzügyi, üzemeltetési, IT infrastruktúra témákban. Egyszerűen áttekinthető, konszolidált képet ad a vállalaton belüli kockázatokról, priorizálva, mely segít a szükséges lépések kiválasztásában. Egyetlen helyről lesz elérhető a kockázati térkép, hogy folyamatosan monitorozhassuk, és szinten tarhassuk a vállalat biztonsági szintjét.
RSA Archer IT & Security Risk Management - proaktívan azonosítja, osztályozza a biztonsági kockázatokat, valamint segítséget ad a javításukhoz. Összeköti az IT üzemeltetést és a biztonsági osztályt, folyamatosan képet kaphatunk a fenyegetettségekről, és kockázatokról. Az asset management modul segíségével fontossági sorrendet állíthatunk fel a rendszereink között, szabályokat alkothatunk, támadásokat észlelhetünk és háríthatunk el.
RSA Archer Regulatory & Corporate Compliance Management - követi a GRC keretrendszer változásait, méri a hatékonyságot, és választ ad a felmerülő vállalati, törvényi kihívásokra. Egyszerűsíti a compliance folyamatokat, átláthatóvá, folyamatosan követhetővé teszi a szabályokat. Több helyről képes összegyűjetni a szükséges információkat, és ezek hatását a vállalati biztonságra. Segít az IT biztonsági osztályok hatékonyságának növelésében, és a rosszul kialakított üzleti szabályok megváltoztatásában.
RSA Archer Public Sector Solutions - folyamatos monitorozó képesség, hogy minden az előírásoknak megfelelően történjen, illetve Assessment & Authorization (A&A) menedzsment funkcionalitást is nyújt.  Egy helyre gyűjti a felhasználói, process-ekkel kapcsolatos, és a technológiai információkat, hogy segítse a kockázatelemzést (első sorban US federal agency igényekre lett kifejlesztve). A modul segíti az átláthatóságot, és a hatékonyságot, hogy növelni lehessen a biztosnági szintet a vállalaton belül (FISMA, OMB).
RSA Archer Third Party Governance - központi gyártó / alkalmazáskezelést, kapcsolódási térképet biztosít, ellenőrzi a GRC szabályoknak való megfelelést. Best practices szabályok, eljárások kialakításában nyújt segítséget, egyetlen helyen érhető el a 3rd party gyártók alkalmazásainak kockázati térképe, így segítve a gyors reagálást.
RSA Archer Platform - az RSA Archer GRC Platform egy keretrendszer, mellyel a különböző szabályok, eljárások, kockázatok, erőforrások rendelhetők össze, illetve menedzselhetők. Akár több gyártó megoldásával is képes együttműködni, sőt különböző osztályokat (IT, pénzügy, üzemeltetés, alkalmazásgazdák) is összeköt, hogy közös szabályok mentén dolgozhassanak. Akár nem IT alkalmazottak is hozhatnak létre folyamatokat, oszthatnak jogosultságokat, kérhetnek le riportokat, a nélkül, hogy programozniuk kellene.
 
Fraud Prevention termékcsalád
Cybercrime Threat Response and Takedown - a megoldás védelmet nyújt a csalások ellen, legyen szó akár phishing, malware, káros mobil alkalmazás, trójai, vagy akár célzott támadásról. A csomag managed szolgáltatásként érhető el az RSA-nál, az RSA FraudAction csapat segítségével hatékony, gyors, és egyszerű védelem valósítható meg, minimális hálózati változtatással. A csapat hatékonyságát mutatja, hogy már eddig is több millió cyber támadást akadályoztak meg az ügyfeleknél.
Secure Consumer Access - a megoldáscsomag egy teljes csalás elleni platform, mely kockázat alapú, többfaktoros azonosítást tesz lehetővé, hogy a felhasználók biztonságosan böngészhessenek, használhassák mobil eszközeiket. Az RSA Adaptive Authentication észlelési aránya 90% fölött van, 3%-nyi forgalom igényel további elemzést, miközben a false-positive arány is nagyon alacsony.
3D Secure Authentication - RSA Adaptive Authentication for eCommerce egy azonosítást  erősítő termék, elsősorban pénzügyi intézményeknek (nekik kell ugyanis fokozott biztonság a kártyaadatokhoz, online vásárlásokhoz). A széleskörben használt 3D Secure protokoll segíségével állandó, biztonságos tranzakciókat tesz lehetővé, csökkentve a kártérítés miatt kifizetett összegeket.
Online and Mobile Fraud Behavioral Analytics - az RSA Web Threat Detection akár a legbonyolultabb csalásokat is képes leleplezni, mely az RSA Web Threat Detection segítségével képes a teljes webes forgalmat elemezni, sőt később analízisek is futtathatók a forgalmon. A felhasználói viselkedés elemzésen alapuló technológia az apróbb eltéréseket, változásokat is képes észlelni, legyen szó szokatlan utalásokról, belépési kísérletekről, vagy alkalmazás használatról.
Mobile Transaction Protection - a csomag egy külön SDK-t ad a mobil eszközre fejlesztőknek, hogy képesek legyenek kiszűrni a káros tevékenységeket a különböző mobilokon, mobil böngészőkön.
Fraud Intelligence Services - az RSA FraudAction Cyber Intelligence Service egy kutató központ, ahol trendeket, botneteket, cyber büncselekményeket elemeznek, és kutatnak. Három különböző szinten érhető el, melyek az elemzések, analízisek mélységében térnek el.

 

Kihívások
Ezek azok a területek, melyekkel a mai nagyvállalatok küzdenek:
RSA challenges
Részletes leírások
 
RSA SecurID (Authentication Manager)
Az alábbi linken elérhető az Authentication Manager (SecurID termékcsalád) rövid ismertetője: 
 
Az alábbi linken elérhető a jelenleg kapható hardware autentikátorok (tokenek) listája: 
 
RSA Security Analytics 
Az alábbi két linken elérhetőek rövid ismertetők az RSA Security Analytics-ről (mely a kombinációja az enVision és a Netwitness termékcsaládoknak): 
 
RSA Data Loss Prevention 
Az alábbi linken elérhető egy rövid ismertető az RSA DLP Suite adatvédelmi termékcsaládról: 
PDF Icon RSA DLP Suite ismertető (PDF, 203 KB) 
 
RSA Secured partnerek
A cég meghatározó szerepét az is biztosítja, hogy több mint 1000 technológiai partnerrel ápol rendszeres kapcsolatot. Az alábbi linken elérhető a kezdményezésben résztvevő partnerek listája: