Make Machine Data accessible, usable and valuable to everyone
A Splunk képes a cégeknél megtalálható akár több millió eszközből származó machine data informcáiókat feldolgozni, kereshetővé tenni, így könnyítve a vállalatok munkáját

Security sense. Business sense. Common sense.
A Splunk termékek teljeskörű átláthatóságot nyújt mind az IT osztály, mind az érintett egyéb osztályok számára. Igy próbál a Splunk megfelelni a saját víziójának: "Make machine data accessible, usable and valuable to everyone"

Machine Data
A különböző eszközök által generált adatmennyiség az egyik leggyorsabban növekvő területe az IT-nak (big data). A Splunk képes ezt a szinte végtelen mennyiségű adatot letárolni, kereshetővé tenni, képes ezeken szabálykat, korrelációkat alkalmazani, mindegy hogy honnan származik az érintett információ. Ezt nevezi a Splunk üzleti intelligenciának.

Operational Intelligence
Az üzleti intelligencia valós idejű információt nyújt az infrastruktúránk aktuális állapotáról, ezzel könnyítve a döntéshozók munkáját, gyorsítva a reakcióidőt, javítva a hatékonyságot

Splunk_portfolio

Termékcsoportok
Infrastructure and IT Operations
Hálózati eszközök, szerverek, storage-ok, virtuális technológiák, container alapú eszközök felderítése, detektálása és megjelenítése, csak úgy mint a cloud technológiák ellenőrzése, hibák felderítése, vagy akár felhasználó alapú kimutatások készítése. Mindez valós időben, automatikus riasztásokkal.

Application Delivery
Valós idejű, alkalmazás alapú helyzetjelentés egyes rendszerek állapotáról, teljeskörű átláthatósággal, teljesítmény ellenőrzési képességgel, akár felhasználó alapú monitorozással. Az új alkalmazások ezáltal könnyebben állíthatók rendszerbe, az üzemeltetés reakcióideje csökken, csökkenhetnek a bevezetési költségek.

Security and Compliance
Valós idejű IT biztonsági monitorozás, múltbéli adatok elemzése, akár óriási mennyiségű adat kezelése. Az intelligens modulok segítik az összetett, zero-day támadások kockázatát. A teljes adatfolyam láthatóvá válik így több információ alapján lehet helyes döntéseket hozni, nem csak egyes sziget rendszerek visszajelzései alapján. Valamint a biztonsági riportok is egyszerűen, akár pillanatok alatt elkészíthetők.

Business Analytics
A machine data óriási mennyiségű adatot jelent, melyek helyes elemzése üzleti előnyöket rejt. Ha egyszerűen nyomon követhetőek a folyamatok, viselkedésminták, marketing eszközök valós időben, akkor ez megkönnyíti az analízis folyamatát.

Internet of Things & Industrial Data
Az IoT eszközök óriási növekedése (szenzorok, SCADA eszközök, PLC-k, kisebb számítógépek) adatainak feldolgozása, az eszközök ellenőrzése, egyetlen konzolról a menedzsment teendők áttekintése nem egyszerű feladat, de a Splunk itt is segítséget nyújt.

Mérföldkövek a Splunk életében
Splunk_milestones