Tenable

Az Arrow ECS kft. a Tenable termékeinek teljeskörű, value-added disztribútora.

Az IT biztonsági szakmában jártas szakemberek számára Amit Yoran neve ismerősen csenghet. A korábban is sikereiről ismert csúcsmérnök, üzletember előzőleg Netwitness majd RSA vezérigazgató immár két éve vezeti biztos kézzel a Tenable Network Security-t, ami már régóta a Nessus termékcsaládról ismerhető leginkább.
 
Nessus Professional Vulnerability scanner
 
A Nessus a világ talán legismertebb (magánszemélyek számára ingyenesen elérhető) sérülékenységelemző szoftvere egy fajta, de facto az iparágban. A támogatott eszközök száma meghaladja a 45.000-et ami mellé több mint 100.000 plugin csatlakozik.
 
Biztonsági fenyegetettségek feltérképezése és megfelelősséghez kapcsoló témakörökben való aktív segítségnyújtással:
  • Vírus, malware, backdoor, botnet fenyegetettség, ismert és ismeretlen host processzek
  • Megfelelősség: FFIEC, FISMA, CyberScope, GLBA, HIPAA/ HITECH, NERC, SCAP, SOX
  • Konfiguráció audit: CERT, CIS, COBIT/ITIL, DISA STIGs, FDCC, ISO, NIST, NSA, PCI DSS
 

 
Tenable Log Correlation Engine (LCE)
 
Logok gyűjtése, korrelálása, elemzése, riportok készítése, riasztások fogadása, hibák javítása, újraellenőrzés.
Legyen szó üzembiztonságról vagy információbiztonságról manapság ezt megtenni magunknak vagy szolgáltatásként megrendelni, kötelező gyakorlat. Ha magunknak tesszük meg, akkor a legjobb, ha ezt egy több komponensű komplex rendszert építve, s így gondolja ezt a Tenable is mivel az LCE az egyik legfontosabb komponense a Tenable SecurityCenter Continuous View® (SecurityCenter CV™) termékcsaládnak.
 
Az LCE aggregálja, normalizálja, korrelálja és analizálja az egyes eszközökhöz és szoftverekhez tartozó hálózati, behatolásvédelmi, rendszer és alkalmazás logokat akár a felhasználói aktivitások figyelembevétele mellett.


 
Passive Vulnerability Scanner
 
Egy egyszerűbb megközelítésben a Nessus teszi a dolgát, szkenneli a különböző IT rendszer komponenseket, mint Windows, Linux, switchek és tűzfalak vagy egyéb dobozos megoldások. Ugyan akkor bizonyos esetekben nincsen szükség az összes Nessus funkcióra, vagy célirányosan szeretnénk vizsgálni hálózati forgalmakat, élőben szeretnénk nyomon követni bizonyos kapcsolatokat. Ennek okán 2013-tól külön stand alone megoldásként megvásárolható a Tenable Passive Vulnerabilizy Scanner (PVS) megoldás, ami egyfajta kiegészítője a Nessus termékcsaládnak.
 
A PVS folyamatosan, csomagszinten monitorozza a hálózatot, hogy azonosítsa a topológiával, szolgáltatásokkal és sérülékenységekkel kapcsolatos eseményeket, ezek mellett együttműködést biztosít a SecurityCenter® és Log Correlation motorokkal.
 
 
 
Tenable.io
 
Ahogy az elmúlt évtizedben úgy jelenleg is folyamatosan és gyorsan változó informatikai környezettel kell számolnunk. A cloud megoldások „lassú” előtérbe kerülése, majd tulajdonképpen tartolása a fejlesztési metódusok és környezetek változása újabbnál újabb biztonsági kérdéseket generál amire megfelelő megoldásokat kell adni. A Tenable.io kifejlesztése a cégtől az egyik ilyen válasz.
A Nessus alapokra épülő megoldás egyik fő célja, hogy a fejlesztési környezetben elterjed continer-based megoldások sérülékenységeivel kapcsolatos kérdéseket feloldja, miközben építkezik és együttműködik a már meglévő Tenable megoldásokkal.
 
Érintett platformok
  • Vulnerability management
  • Web Application Scanning
  • Container Security
  • Tenable.io Lumin (under construction)


Partnerek, viszonteladók

Az Arrow ECS kft. mint disztribútor nem állhat kereskedelmi kapcsolatban a végfelhasználókkal (természetesen ez nem azt jelenti, hogy technikai, presales, kereskedelmi, licensz kérdésekben ne segítenék, vagy teszteszközt nem biztosítanánk).

 

Ajánlatkérésével kérjük forduljon az alábbi minősített viszonteladóinkhoz:

Blackcell weboldala - Telefon: 06 1 605 0302