Thales

Az Arrow ECS Kft. a Thales termékeinek magyarországi disztribútora.

A Thales Group bemutatása pontokba szedve:

Több mint 50 iroda világszerte
- Francia vállalat, a tőzsdén jegyzett, 1966-ban alapították (Thompson CSF néven)
- Elektronikai, biztonsági beszállító (vasút, légi közlekedés, űrhajózás, IT biztonság, távközlés)
- 61.000 alkalmazott

- Rengeteg felvásárlással is erősíti a pozícióját (Alcatel-Lucent, Racal, nCipher, Vormetric, Gemalto)
- A Thales e-Security alatt találhatóak a biztonsági termékek (nCipher, Vormetric, és majd a tervek szerint a Gemalto is)

A Thales víziója:
„Securing the digital transformation” 

A vállalatok felismerték, hogy a digitális átállás új lehetőségeket nyit meg, új kapcsolódási pontokat ad különböző technológiákhoz. 
De e mellett sajnos új kihívásokat is jelent stabilitás, hatékonyság, és legfőképp adatbiztonság területén. A Thales e-Security megoldásai segítenek a megfelelő adatkezelésben és adatvédelemben.

A Thales az alábbi ábrán látható adatvédelmi szegmensekben rendelkezik megoldással:
Thales_data_protection_overview


Az alábbi termékportfólióval rendelkezik:
Thales_data_protection_solutions


A Thales portfóliójának három fő pillére:
Általános célú HSM-ek - az nShield termékcsalád olyan hardware security module (HSM) megoldás, mely biztonságossá teszi a kriptográfiai műveleteket, hiszen minősített, tanúsított eszközön belül történnek az érzékeny műveletek, kizárólag ott tárolódnak a kulcsok. Elérhető külön szerver változatban (Connect), vagy PCI Express kártyaként (Solo), illetve USB teszteszközként is (Edge). Mindezek köré egy speciális keretrendszer illeszkedik, mely biztosítja a hibatűrést, az eszközök együttműködését, és a terheléselosztást is. A megoldás akár virtuálisan is elérhető az Azure, az AWS, illetve a Google Cloud Platform környezetekben.

Fizetési tranzakciók védelme a payShield termékcsaláddal lehetséges - elterjedt megoldás pénzügyi intézményeknél, ahol auditált módon szükséges a tranzakciók kezelése, kiemelten fontos az azonosítás, a kártya ellenőrzés és az érzékeny adatok védelme. Támogatja a chip, az érintés nélküli chip és a mobilfizetési (host card emulation, secure element provisioning, mobile point of sales) módszereket is. PCI HSM eszközként minden nagyobb fizetési szolgáltatót támogat, nagy számú algoritmust beépítetten kezel. Statisztikák szerint a világ pénzügyi tranzakcióinak 80 %-a mögött egy payShield eszköz áll.

Adatvédelmi keretrendszer - a Vormetric termékcsalád egy átfogó adatvédelmi megoldás a teljes infrastruktúra számára. Modulonként vásárolható, melyek azonban
központilag menedzselhetők, az adatvédelmi szabályok egy helyen módosíthatók. Megkönnyíti az audit folyamatát, csökkenti az adatvédelemhez szükséges szakemberek számát. Titkosítható file struktúra, adatbázis, container, cloud erőforrás, de akár komplett kommunikációs csatorna is. Szerepkör alapú működése jól szabályozható, így mindenkinek csak a minimális szükséges jogosultsága lesz egy adott környezetben, valamint segíti a szerepkörök szétválasztását is, így pedig az audit folyamatok válnak hatékonyabbá. A Thales-ről és a megoldásairól szóló rövid ismertető elérhető az alábbi linken:
Thales portfólió ismertető

Partnerek, viszonteladók

Az Arrow ECS kft. mint disztribútor nem állhat kereskedelmi kapcsolatban a végfelhasználókkal (természetesen ez nem azt jelenti, hogy technikai, presales, kereskedelmi, licensz kérdésekben ne segítenék, vagy teszteszközt nem biztosítanánk.

Ezért javasoljuk az érdeklődőknek, hogy az alább felsorolt, elismert, minősített partnereink egyikét kiválasztva kérjenek ajánlatot, listaárakat, küldjenek megrendeléseket.

T-Systems weboldala - Telefon: 1400
Noreg weboldala - Telefon: +36 1 438 6380
Infoscope weboldala - Telefon +36 70 6142576