Kulcsszavak
 
- stress test 
- load-balancer
- intelligent traffic
- analysis
- debugger 
- HTML5 / REST API 
- IoT testing 
- IPv6 
- MPLS 
- router / switch testing 
 
Rövid ismertető magyarul
 
 
Manapság a hálózatok és az alkalmazások egyre bonyolultabbak, nagyobbak, komplexebbek, ezért szükséges, hogy meg tudjunk bizonyosodni infrastruktúránk teljesítményéről, főleg ha kritikus szolgáltatásról van szó.

Új elemek, alkalmazások bevezetésekor pedig érdemes ellenőrizni, hogy mely pont lesz a legszűkebb keresztmetszet, ahol további fejlesztések szükségesek, a megfelelő teljesítményért. Lehet szó webes alkalmazásról, switch bővítésről, WiFi hálózat kiépítéséről, P2P hálózatokról, vagy egyéb IP alapú kommunikációról, mindenképpen ellenőrizzük azok teljesítményét, még az élesítés folyamata előtt. Igy érhető el nagyobb sebesség, nagyobb SLA, hatékonyabb QoS szabályozás, és így lehetünk biztosak abban, hogy a fejlesztés iránya megfelelő volt.

A kommunikáció, vagy alkalmazás lehet sokfajta (Broadband Access, Services, Carrier Ethernet, Data Center, Cloud, DevOps, Higher-Speed Ethernet, IoT, IP Network Assessment, IPv6, MPLS, Multiplay Network, Network Emulation, Protocol Conformance, Router , Switch, Software Defined Networking, Video, Virtualization, Voice, Wi-Fi, Wireless Network), de fontos, hogy mindegyiket képesek legyünk tesztelni, akár intelligens csomagokkal, nagy sebességgel is, hogy még a tesztelés során megmutatkozzanak az esetleges hibák.
 
Short summary
 
 
Stress testing (sometimes called torture testing) is a form of deliberately intense or thorough testing used to determine the stability of a given system or entity. It involves testing beyond normal operational capacity, often to a breaking point, in order to observe the results.

Reasons can include:
- to determine breaking points or safe usage limits
- to confirm mathematical model is accurate enough in predicting breaking points or safe usage limits
- to confirm intended specifications are being met
- to determine modes of failure (how exactly a system fails)
- to test stable operation of a part or system outside standard usage

Reliability engineers often test items under expected stress or even under accelerated stress in order to determine the operating life of the item or to determine modes of failure. (from Wikipedia) 
 
Infobox
 
 
- tudta-e Ön, hogy 2017-ben már előfordult 632 Gbps-os DDoS támadás is? 
- tudta-e Ön, hogy egyes eszközök akár előre beállíott intelligens csomagokkal is képesek tesztelni egyes alkalmazásokat? 
- tudta-e Ön, hogy az Ixia IoT tester megoldása képes távolság, csatorna, roaming, interferencia alapon is állítani a tester eszköz paramétereit? 
- tudta-e Ön, hogy egy komlex hálózatban nem is olyan könnyű eldönteni, hogy melyik elem a leggyengébb láncszem? 
- tudta-e Ön, hogy egyes megoldások akár 400 Gbps-os sebességű alkalmazás tesztelésre is képesek? 
- tudta-e Ön, hogy a fejlett tester eszközök képesek AAA, RADIUS, DNS, DHCP, LDAP forgalom emulálására is, valamint képesek DDoS támadás szimulálására és akár sérülékenységek kihasználására is? 
 
Értékelés
 
 
Sajnos ebben a kategóriában nem áll rendelkezésünkre Gartner elemzés. 
 
Az Ixia Testing portfólió CloudStorm eleme azonban az egyetlen, mely képes akár több Tb-es forgalmat is emulálni. Ezt használta ki a Fortinet is a legújabb FortiGate 3980E teszteléséhez, hiszen ez volt képes a megfelelő tesztvektor előállítására.

E mellett a Frost & Sullivan (2017, Best practices award) is díjazta az Ixia CloudStorm platformját, mivel Tb képességű, jól működő hálózati tester alkalmazás.
 
Kérdések, melyek segíthetnek eldönteni, hogy teljeskörű védelemmel rendelkezik-e a hálózata
 
 
- komplex hálózati infrastruktúrával rendelkezik, melynek elemei gyakran változnak? 
- üzletileg kritikus alkalmazásai, IT hálózata van, ahol bármilyen szolgáltatás kiesés óriási károkat okoz? 
- webes szolgáltatását több ezer felhazsnáló látogatja, nagy hálózati forgalmat generálva? 
- nem tudja teljes bizonyossággal eldönteni, hogy mely elem hálózatának leglassabb része? 
- volt már leállás a hálózatában, ahol nem sikerült kideríteni a hiba okát? 
- nem elég egyszerű adatcsomagokkal tesztelni az új alkalmazásait, azokat intelligens (Layer 4- 7) csomagokkal szükséges ellenőrizni?
- összetett, virtuális és/vagy SDN hálózattal is rendelkezik?? 
 
Általunk forgalmazott megoldások
 
Ixia testing termékcsalád - sokrétű, intelligens, nagy teljesítményű tesztelő platform széleskörű felhasználási területtel (alkalmazás, hálózat, WiFi, IoT, router, stb.)
 
Kapcsolódó gyártók

Ixia logo